AVENTURIJN INFORMATIE - AVENTURIJN NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

De naam Aventurijn is afgeleid van het Italiaanse 'per aventura', dat 'bij toeval' betekent en Aventurijn is vernoemd naar het Aventurine glas uit Murano (Italië). Een glasblazer liet daar een paar honderd jaar geleden bij toeval wat kopervijlsel in het gesmolten glas vallen, waardoor, nadat het was afgekoeld, glinstering in het glas ontstond. 

Groene Aventurijn is groene kwarts met ingesloten deeltjes Fuchsiet, waar Chroom in zit. Deze deeltjes veroorzaken een glinstering, de zogenaamde aventurisatie. Groene Aventurijn is er van nature in diverse groentinten, van heel lichtgroen tot donkergroen. 

Aventurijn is ook verkrijgbaar in andere kleuren zoals bruin, (oranje)rood = met insluitsels van Hematiet of Ghoetiet (ijzererts), geel = met insluitsels van Pyriet, paars = met insluitsels van Lepidoliet, blauw = met insluitsels van Dumortieriet en wit. 
Aventurijn hoort bij het hartchakra en de sterrenbeelden KreeftMaagd en Weegschaal.

Men zegt dat Aventurijn een kalmerende werking heeft en een positieve houding, enthousiasme en empathie bevordert. Ook zegt men dat Aventurijn elektromagnetische smog vermindert, beschermt tegen stress, zorgt voor evenwicht en boosheid en frustratie tegengaat. Het wordt aangenomen dat Aventurijn een positieve invloed heeft op nerveuze huidklachten, zoals eczeem en acné. Een groene of blauwe Aventurijn onder het hoofdkussen zou het inslapen bevorderen. 

Aventurijn wordt o.a. gevonden in Brazilië, China, India, Rusland, Afrika (Zimbabwe, Tanzania). 

terug naar edelsteen kralen

Aventurijn kralen, edelsteen kralen, Aventurijn informatie

 

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel