AGAAT INFORMATIE  AGAAT NAAM, GESCHIEDENIS BETEKENIS EN WERKING 

Agaat is altijd geband. Wanneer een Agaat niet geband is, dan is het een Chalcedoon. Uitzonderingen zijn Mosagaat en Boomagaat. De Agaat is een edelsteen die in verschillende vormen bestaat, maar het is altijd een aardende en beschermende steen.

De eerste Agaten werden gevonden in een rivier die stroomt in Zuid-Sicilië en die tegenwoordig de Dirillo heet. De naam Agaat komt van het Griekse Achatès, zoals deze rivier vroeger heette. Agaten kunnen lagen met verschillende kleuren hebben. De afzonderlijke lagen kunnen doorzichtig zijn, maar ook opaak (ondoorzichtig) met gele, witte of blauwe fluorescentie. De verschillende kleuren van Agaat ontstaan door het ijzer- en mangaangehalte. 

Ruwe Agaten hebben een groene buitenkant (de huid), die is gevormd uit silicaat mineralen, zoals Chloriet. Agaat ontstaat als afzettingen in holle ruimtes van vulkanisch gesteente. Bij lava die nog vloeibaar is, ontstaan bellen met vulkanisch gas. In deze holle ruimtes zetten siliciumhoudende oplossingen zich af, waaruit uiteindelijk bij het afkoelen van het gesteente de gelaagde structuur van Agaat uitkristalliseert. De afzonderlijke lagen kunnen verschillende kleuren of één kleur hebben. 

3000 jaar geleden werden Agaten in het Midden-Oosten al gebruikt om ringen en vazen van te maken. In de Romeinse tijd waren vooral de 'Agate Intaglio' populair. Intaglio is een steensnijtechniek, waarmee afbeeldingen in de edelsteen worden gegraveerd. In de Bijbel wordt de Agaat in Exodus genoemd als één van de edelstenen die in het borstschild van de hogepriester Aaron zijn verwerkt. De Sardonyx, een variëteit van Agaat, behoort tot de twaalf edelstenen die in de fundamenten van de stadsmuur van Jeruzalem werden ingebed.

VORMEN VAN AGAAT EN AGAAT KLEUREN


Gekleurde Agaat kralen

Blauwe Agaat kralen
Agaat hoort bij zwangerschap en kan een beschermende werking hebben op moeder en kind. 
Gele Agaat kralen
Gele Agaat wordt verondersteld de drager introspectief te maken en het verstand te versterken. Gele Agaat hoort bij de Tweelingen.
Groene Agaat kralen
Men gelooft dat groene Agaat de drager geluk bezorgt en rechtvaardig maakt. Agaat groen maakt openhartig, besluitvaardig en geeft daadkracht. 
Oranje Agaat kralen
Sommige Agaten zijn in een oranje kleur geverfd, maar oranje kan ook de natuurlijke kleur zijn van een Agaat. Als dit laatste het geval is, bevordert oranje Agaat de liefde en kalmeert het je emoties. 
Rode Agaat kralen
Rode Agaat hoort bij de sterrenbeelden Ram en Schorpioen. Rode Agaat geeft het tweede chakra rust bij overactiviteit en men zegt dat het zelfvertrouwen er door verbetert.
Roze Agaat kralen
Het wordt geloofd dat roze Agaat de liefde tussen ouders en (jonge) kinderen bevordert. 

Als Agaat is geverfd, heeft dit geen invloed op de werking van Agaat.
 

Blue Lace Agaat kralen
Blue Lace is zachtblauw gebande Agaat. Natuurlijk Blue Lace is vrij zeldzaam en daardoor duur. Men zegt dat het rustig maakt, stress vermindert, een vredig gevoel geeft en blokkades van zelfexpressie oplost. Het hoort bij het keelchakra en zou daarom ook inwerken op de keel. Blue Lace Agaat wordt gevonden in Afrika en hoort bij het sterrenbeeld Vissen en het keelchakra. 

Boomagaat kralen
Boomagaat is een dendrieten Agaat met insluitingen van IJzer en Mangaan. Boomagaat bevordert een goede oogst in de land- en tuinbouw. Verder zou het spanning verminderen en helpen om problemen te zien als uitdagingen. Het geeft kracht, zelfvertrouwen en gaat negativiteit tegen. Het brengt chakra's in balans en hoort bij het sterrenbeeld Maagd en het 1e (basis) chakra

Botswana Agaat kralen
Botswana Agaat wordt gevonden in Botswana (Afrika) en is geband met parallele lijnen. Natuurlijk Botswana Agaat is schaars en daarom waardevol. Botswana Agaat is geschikt voor kinderen en zou met name de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling stimuleren en depressie tegengaan. Botswana Agaat werkt in op het kruinchakra en hoort bij het sterrenbeeld 
Schorpioen en het 7e (kruin) chakra

Crazy Lace Agaat kralen
Crazy Lace Agaat wordt op veel plaatsen in de wereld gevonden, maar Crazy Lace Agaat uit Mexico is de mooiste soort en kan meerdere kleuren (zoals oranjerode en bruine tinten) hebben. Onze prachtige Crazy Lace wordt gevonden in Villa Ahumada, Chihuahua (Noord-Mexico). Crazy Lace Agaat zou helpen tegen slapeloosheid als je het onder je hoofdkussen legt. Men zegt dat Crazy Lace Agaat je in balans houdt, je vitaliteit verbetert en angst en ongeluk tegengaat. Het helpt bij het nemen van beslissingen. Het hoort bij de Schorpioen. Crazy Lace Agaat uit Mexico hoort ook bij de Ram.

Laguna Lace Agaat kralen
Laguna Lace Agaat wordt gevonden in de bergen van Chihuahua, Mexico. Het is een gebande Chalcedoon.

Mosagaat kralen
Men zegt dat Mosagaat stabiliserend en aardend werkt en zorgt voor evenwicht. Het is al lang bekend dat Mosagaat een gelukssteen is voor de land- en tuinbouw, vanwege haar positieve invloed op de plantengroei. Men zegt dat het de weerstand verhoogt. Mos Agaat bevat Hoornblende en is een zeer positieve steen, die inzicht geeft in problemen. Mosagaat wordt vooral gevonden in Europa en Noord-Amerika. Mosagaat is de sterkst werkende Agaat en hoort bij de sterrenbeelden Stier en Steenbok. De soort die gevonden wordt in India heet India Agaat.

Turritella Agaat kralen
Turritella Agaat bestaat uit fossielen van de zoetwater slak Elimia Tenera (van de familie Pleuroceridae). Deze slak is nu helaas uitgestorven. Vroeger dacht men dat het bestond uit fossielen van de Turritella zeeslak, dit zijn langwerpige torenvormige slakken en men heeft deze Agaatsoort hier toen naar vernoemd. De naam Turritella komt uit het Latijn en turritus betekent torenvormig. Turritella Agaat wordt gevonden in the Green River Formation, een geologische formatie in de staten Wyoming, Colorado en Utah (VS). De formatie is vernoemd naar de Green River, een zijrivier van de Colorado River.

Vuuragaat kralen
Vuur Agaat verbrandt overtollige energie en hoort bij het sterrenbeeld Ram.

Witte Agaat kralen
Een andere naam voor witte Agaat is Vredesagaat en deze wordt gezien als een sterk genezende en gelukbrengende steen en hoort bij de Tweelingen en bij het eerste chakra (aarde), want het heeft een sterk aardende werking. Het is een rustbrengende steen, vooral voor mensen die veel met hun hersens werken. 

Zwarte Agaat kralen
Zwarte Agaat zou een gevoel van veiligheid en zelfvertrouwen geven, waardoor stress vermindert en moed toeneemt. Zwart gebeitst Agaat houdt gewoon zijn aardende en beschermende werking. 

terug naar edelsteen kralen

Agaat kralen, edelsteen kralen, Agaat informatie

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel