AMAZONIET INFORMATIE  AMAZONIET NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

Amazoniet is vernoemd naar de rivier de Amazone in Brazilië, waar vroeger groene stenen werden gevonden. Amazoniet werd in eerste instantie gewonnen bij de Russische stad Miass in de Ilmenbergketen in de Zuidelijke Oeral, waar het voorkomt in granietrotsen. Later werd het ook gevonden in Myanmar (Birma), Peru en in de Verenigde Staten in de Crystal Peak en in de Pike's Peak (beide in Colorado). Het wordt verder nog gevonden in Australië, Brazilië, India, Madagaskar, Mozambique en Namibië (Afrika). Het werd vroeger veel gebruikt in Mesopotamië, Egypte, India en Soedan. 

Amazoniet hoort bij het hartchakra en keelchakra en bij de sterrenbeelden MaagdWeegschaalWaterman en Vissen.

Amazoniet moet voorzichtig worden behandeld, want er kunnen gemakkelijk breukjes in ontstaan, omdat het een vrij zachte steen is. De blauwgroene kleur van Amazoniet veldspaat wordt volgens Hoffmeister en Rossman (1985) veroorzaakt door lood (1,2% PbO) en water. Hardheid 6-6.5 op de Mohsschaal.

Van Amazoniet wordt gezegd dat het de straling van magnetrons en mobiele telefoons absorbeert, dat het negatieve energie tegengaat, het zelfvertrouwen versterkt, angsten vermindert en een mens moed en hoop geeft. Men zegt dat het helpt bij jicht en dat het de schildklier helpt. Amazoniet is goed voor de huid.

terug naar edelsteen kralen

Amazoniet kralen, edelsteen kralen, Amazoniet informatie

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel