CARNEOOL INFORMATIE - CARNEOOL NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

Carneool (Carnelian) is vernoemd naar het Latijnse carnis, dat 'vlees' betekent. De oud Nederlandse naam is Kornalijn. Er wordt nu ook gedacht dat de naam kan zijn afgeleid van de Kornoelje (steenvrucht). Ook wordt de steen wel Bloedagaat of Vleesagaat genoemd. Als de Carneool een donkere kleur heeft (bruinrood tot bruin) dan wordt hij ook wel Sard genoemd. 

Carneool ontstaat in vulkanische en verweringszones en is bekend uit India, Saoedi-Arabië en Egypte. Belangrijke vindplaatsen bevinden zich in Brazilië, de Verenigde Staten, Australië, Rusland, Madagaskar, Tsjechië, Duitsland, Roemenië, India en Uruquay.

Carneool werd al vóór het begin van onze jaartelling gebruikt voor het maken van zegelringen en andere sieraden. In de Bijbel wordt de Carneool genoemd als één van de edelstenen in de borstlap van de hogepriester Aäron en als één van de stenen in het fundament van de stadsmuur van Jeruzalem.

Als de Carneool geband is, is het een Agaat. Carneool is aardend en heeft een activerende werking. Men zegt dat Carneool beschermt tegen ruzie, kiespijn, gewrichtspijn en zenuwaandoeningen, bloedingen stilt, koorts verlaagt, boosheid vermindert en geluk brengt. Het helpt bij de opname van bepaalde voedingsstoffen, zoals vitaminen en mineralen. De Carneool hoort bij het 2e Chakra en bij de sterrenbeelden Ram,  Kreeft,  Leeuw  en  Maagd. Carneool kan niet tegen fel zonlicht, de steen kan dan verbleken.

terug naar edelsteen kralen

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel