CHRYSOCOLLA INFORMATIE -  CHRYSOCOLLA NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

De naam Chrysocolla is afgeleid van de Griekse woorden chrysos (goud) en kolla (lijm), doordat het gebruikt werd om goud te solderen. Chrysocolla wordt gevonden in koperertsmijnen, zoals in Nizhne-Tagilsk in de Oeral (Rusland) en in de Verenigde Staten, voornamelijk in New Mexico, Nevada, Arizona, Idaho en Californië. Het wordt ook gevonden in Mexico, Chili, Peru, Israel, Canada en in Afrika. Chrysocolla behoort tot de groep van koperhoudende edelstenen, waartoe bijvoorbeeld ook Malachiet, Azuriet, Larimar en Turkoois behoren. Kan je niet tegen Koper? Probeer dan een andere edelsteen, want er is een kans dat je allergisch reageert. 

De Griekse filosoof Theophrastus heeft Chrysocolla voor het eerst beschreven in 315 B.C. en de oude Egyptenaren gebruikten het al en dachten dat het een soort Turkoois was.

Eilatsteen is een vergroeiing van Chrysocolla met Turkoois en Malachiet, en wordt gevonden bij Eilat in Israël. Chrysocollakwarts is een vergroeiing van Chrysocolla en Kwarts. Pure Chrysocolla is zeldzaam, een vermenging met Kwarts maakt het harder en daardoor geschikter om er sieraden van te maken. Sonora Sunset of Sonora Sunrise is blauwgroen tot oranjerode Chrysocolla met Cupriet dat wordt gevonden in de Milpillas mijn, Cuitaca in de gemeente Santa Cruz in Sonora, Mexico.

Cleopatra was een liefhebster van Chrysocolla, men dacht dat het vrouwen mooier, creatiever en vrouwelijker maakte. Men zegt dat Chrysocolla inzicht en wijsheid geeft en zorgt voor stabiliteit, geduld en verdraagzaamheid, verder dat het rust geeft aan de drager.

Chrysocolla maakt gevoeliger, gaat depressies en gespannenheid tegen. Het verdrijft negatieve energie en helpt je je verleden te accepteren. Men zegt dat het longziekten zoals bronchitis verlicht, dat het de bloeddruk verlaagt en het immuunsysteem versterkt. 
Chrysocolla hoort bij de sterrenbeelden Stier,  Tweelingen,  Kreeft,  Leeuw,  Maagd,  Boogschutter en Waterman en werkt in op de plexus solaris (3e of zonnevlecht chakra) en het 5e keelchakra. 

terug naar edelsteen kralen

Chrysocolla kralen, edelsteen kralen, Chrysocolla informatie

 

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel