CHRYSOPRAAS INFORMATIE - CHRYSOPRAAS NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

Chrysopraas is een variëteit van Kwarts en wordt vooral gevonden in Australië. De naam is afgeleid uit het Grieks want chrysos  betekent goud en prason betekent prei. In de middeleeuwen werd Chrysopraas gevonden in Silezië, een streek op de grens van Polen en Tsjechië. Toen de mijnen daar waren uitgeput, werd er niet veel Chryspraas meer gevonden. Tegenwoordig dus wel weer in Australie. Verder wordt het nog gevonden in Rusland en Kachastan, Brazilië, Afrika (Tanzania, Zuid-Afrika, Zimbabwe, Madagaskar) en in de Verenigde Staten (Californië en Arizona).

De steen was vroeger ook al bekend. In de tijd van de Egyptenaren werd de steen al gedragen. Ook Alexander III van Macedonië, beter bekend als Alexander de Grote (Pella,  Macedonië, 20 juli 356 v.Chr. - Babylon, 11 juni 323 v.Chr.), droeg een Chrysopraas bij zich, omdat hij geloofde dat deze edelsteen hem zou helpen om veldslagen te winnen. Chrysopraas werd daardoor de overwinningssteen genoemd.

Chrysopraas hoort bij het 2e sacraal chakra en het 4e hart chakra en bij de sterrenbeelden Tweelingen, Weegschaal en Boogschutter. Men zegt dat Chrysopraas een helende werking heeft op het lichaam, het werkt zuiverend en ontgiftend.

terug naar edelsteen kralen

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel