GRANAAT INFORMATIE - GRANAAT NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

Granaat of Garnet, is meestal rood en van alle rode Granaten is 'Rhodoliet' de bekendste, maar Granaat komt ook voor in andere kleuren. De Granaatsoorten hebben verschillende kleuren, door de aanwezigheid van metalen (Mangaan, Calcium). 

Hessoniet Granaat is oranje/bruin en wordt ook wel Kaneelsteen genoemd. De kleur ontstaat ten gevolge van Mangaan en IJzer. Hessoniet wordt gevonden in Brazilië, Sri Lanka, India en Amerika (Californië). Hessoniet wordt vooral gevonden in Sri Lanka, maar ook in Brazilie, India, Canada, Tanzania, Madagaskar en de Verenigde Staten. 

Tsavoriet Granaat is groen en is in 1967 ontdekt door de Engelse geoloog Campbell R. Bridges in Noord-Oost Tanzania. Tsavoriet is een Calcium-Aluminium Granaat. Tsavoriet is vernoemd naar het Tsavo East National Park in Kenia.

Spessartiet granaat of Mandarijn Granaat is een oranje Granaatsoort, die wordt gevonden in Duitsland, Myanmar, Brazilië, China, Kenya, Sri Lanka, Tanzania en de Verenigde Staten. Mandarijn Spessartiet wordt gevonden in Namibie en deze prachtige kleur oranje wordt ook wel Aurora Red genoemd. De oranje kleur wordt veroorzaakt door Mangaan. 

De meeste Granaten die gevonden worden zijn mengsels van Granaatsoorten. De naam is afgeleid van het woord granatum (rode granaatappel). Vroeger noemde men een Granaat 'karbonkel', want Carbunculus is het Latijnse woord voor brandende kool. De meest bekende Granaatsoorten zijn Pyroop, Almandien, Spessartiet, Grossulaar (hieronder vallen o.a. Hessoniet en Tsavoriet), Andradiet en Uvaroviet. De bekende Granaat, 'Rhodoliet' is een mengsel van Pyroop en Almandien. Rode Granaat hoort bij het sterrenbeeld Schorpioen en het 1e of wortelchakra.

terug naar edelsteen kralen

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel