LAPIS LAZULI INFORMATIE - LAPIS LAZULI NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

Lapis Lazuli is een steensoort die voornamelijk Lazuriet, witte Calciet, Sodaliet en Pyriet bevat. Lapis is Latijn voor "steen", Lazuli komt van het Latijnse lazulum (blauwe hemel), dat via het Arabische lāzaward, afkomstig is van het Perzische Lāžward, de naam van mijnen in Turkestan waar Lapis Lazuli werd gevonden.

Het Nederlandse woord azuur stamt daar gezamenlijk met het Spaanse azul, het Italiaanse azurro, het Franse azur en het Engelse azure vanaf. Voorwerpen met Lapis Lazuli zijn gevonden in het graf van Toetanchamon (het dodenmasker) en Lapis Lazuli werd al vermeld in het Soemerische epos van Gilgamesj en het Bijbelse boek Exodus. Gemalen Lapis Lazuli werd gemengd met olie gebruikt om de blauwe verfstof Ultramarijn te maken. 

Het wordt gezegd dat Lapis Lazuli de intelligentie verhoogt, inzicht geeft en zelfacceptatie brengt. De mooiste Lapis Lazuli komt uit de Badakhshan provincie in Noord-Afghanistan en wordt verder ook gevonden in Rusland, Angola, Birma, Canada, Pakistan en het San Gabriël gebergte in Californië (VS).

Lapis Lazuli mag niet gereinigd worden met water en zeep. Je kan edelstenen van Lapis Lazuli het beste afnemen met een vochtige doek.

terug naar edelsteen kralen

Lapis Lazuli kralen, edelsteen kralen, Lapis Lazuli informatie

 

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel