MAANSTEEN INFORMATIE - MAANSTEEN NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

Maansteen, of Moonstone, is Natrium/Kalium-Aluminiumsilicaat. Maansteen is vrij zeldzaam en het wordt gevonden in India, de Alpen, Noorwegen, Polen, Sri Lanka, Australië en in de VS.

Regenboogmaansteen wordt ook gevonden in India en tevens in Madagaskar. De meest voorkomende Maansteen bestaat uit twee soorten veldspaat: Orthoklaas en Albiet, die bij afkoeling laagjes vormen die mooi schitteren als het licht er op valt. De Romeinen dachten dat dit bevroren maanstralen waren. De hardheid op de Mohs schaal is 6 - 6.5.

Er zijn verschillende kleuren Maansteen kralen, zo kennen we onder meer witte Maansteen, Chocolate Maansteen (koffie), Maansteen Goud (geel), grijze Maansteen, Peach Maansteen (oranje), Regenboog Maansteen, roze Maansteen en zwarte Maansteen. 

Maansteen werd door de Grieken Aphroselene genoemd, naar de godin Aphrodite en Selene (de maan). Maansteen heeft een sterke verbinding met de maan, de intuitie en vrouwelijke energie. Van Maansteen wordt gezegd dat het kalmeert en de vruchtbaarheid verhoogt. Maansteen hoort bij het sterrenbeeld Kreeft.

terug naar edelsteen kralen

Maansteen kralen, edelsteen kralen, Maansteen informatie

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel