ONYX INFORMATIE - ONYX NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

Onyx is Siliciumdioxide (SiO2) en een zwart geverfde of gebeitste Chalcedoon met zo weinig mogelijk witte en grijze banden, zodat na het beitsen de banden niet meer te zien zijn. De naam Onyx is afgeleid van het Griekse onux dat nagel of klauw betekent. Onyx werd door oude volken gebruikt om het kwaad af te weren en wordt bijna altijd gezet in zilver. In het Oude Testament van de Bijbel wordt ook geschreven over de steen Onyx. De Shoham steen op de efod van de stam van Jozef is waarschijnlijk een Onyx. 

Er zijn verschillende soorten Onyx. Sardonyx heeft zwart/wit/bruine banden en Sard roodbruin/witte banden. Onyx is nauw verwant aan Agaat, maar bij Onyx lopen de banden of strepen recht en parallel. Er zijn ook Onyx edelstenen met een witte cirkel, dit worden Lynxogen genoemd. Naast gebande Onyx is er groene Onyx en zwarte Onyx (gebeitst). 

Onyx wordt gevonden in Argentinië, Brazilië, Rusland, India, Madagaskar, Mexico, Uruguay, de VS en Pakistan. 

Van Onyx wordt gezegd dat het een positieve werking op de huid, de haren, de nagels, het gebit en de botten heeft. Aangenomen wordt dat Onyx het doorzettingsvermogen en de standvastigheid vergroot, zelfvertrouwen geeft en helpt om je te concentreren en dat het kalmerend werkt en je innerlijke kracht stimuleert. 

Onyx hoort bij het sterrenbeeld Steenbok.

terug naar edelsteen kralen

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel