ROZEKWARTS INFORMATIE - ROZEKWARTS NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

De naam Rozekwarts stamt af van het Duitse Kwartz, dat afstamt van het woord Kwardy dat in het Slavisch 'hard' betekent. 
Rozekwarts of Rose quartz, wordt wel de Steen der Liefde genoemd en is een macrokristallijne kwarts (siliciumoxide).
Men zegt dat Rozekwarts positief inwerkt op het hart. De Griekse en Romeinse mythologie kent het verhaal van Eros (Amor) de god van de liefde, die Rozekwarts aan de mensen gaf om hen liefde en verzoening te geven. Rozekwarts is ook geschikt voor kinderen.

In Brazilië, in de Minas Gerais, werd in 1959 voor het eerst Rozekwarts gevonden, sommige Rozekwarts uit Brazilië en uit Sri Lanka vertoont het kattenoogefect of asterisme. In Afrika wordt Rozekwarts gevonden in Kenia, Mozambique en Namibië. Rozekwarts wordt verder gevonden op Madagaskar, in India en in de Verenigde Staten (Maine, Californië, South Dakota en Colorado).

Rozekwarts helpt je om liefde te vinden in al je relaties en wanneer je deze edelsteen dicht bij je hart draagt, wordt door haar vrouwelijke energie het gevoel van liefde, medeleven, hoop en geloof in je bevorderd. Rozekwarts kan goed gecombineerd worden met vrijwel alle andere stenen, zodat hun energie meer zuiver wordt. Men zegt dat Rozekwarts helpt bij slaapstoornissen, liefdesverdriet en verbetering van de doorbloeding.

Rozekwarts hoort bij de sterrenbeelden Stier,  Kreeft  en  Weegschaal.

terug naar edelsteen kralen

Rozenkwarts kralen, Rozekwarts kralen, edelsteen kralen, Rozenkwarts informatie

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel