SODALIET INFORMATIE - SODALIET NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

Sodaliet is een chloorhoudend natrium-aluminium-silicaat en voor het eerst gevonden in 1811 in Groenland. Het is een tectosilicaat en behoort tot de veldspaatvervangers. Sodaliet wordt gevonden in Canada in de Princess Quarry, Bancroft (Ontario), waar men het Canadian Bluestone noemt of ook wel Allomiet, vernoemd naar de handelaar C. Allome. In Engeland noemt met het ook wel Princess Blue, naar de prinses die Marlborough House (Londen) liet decoreren met Sodaliet. Ook wordt het gevonden in India, de Verenigde Staten (Arkansas), Namibië (Gopogo), Angola, Myanmar (Tajongnadin mijn in Mogok), Groenland (in het Ilímaussaq massief) en in Brazilië (Bahia). Sodaliet wordt verder nog gevonden in Rusland nabij Miass (Zuid-Oeral) en nabij Krasnojarsk (Siberië). In Tadzjikistan bij het, vanaf de bron gezien, 1e deel van de Zeravshan rivier, bevindt zich de grootste afzetting van lichtblauwe Sodaliet. 
Sodaliet kan veel kleuren hebben, zoals het meest voorkomende blauw, maar het is er ook in wit, grijs, geel, roze, rood, oranje of groen. De witte vlekjes in Sodaliet bestaan uit Calciet. Oranje Sodaliet wordt gevonden in Brazilie. 

Sodaliet helpt je bij het verkrijgen van inzicht in je diepere zelf. Het versterkt je intellect en geeft inzicht in wie je bent en wat je wilt. Het helpt jezelf beter te begrijpen en inzicht te krijgen in die aspecten van je karakter die je nog zou kunnen verbeteren.

Sodaliet hoort bij de sterrenbeelden Maagd, Boogschutter, Steenbok en Vissen. Men zegt dat Sodaliet elektromagnetische straling van bijvoorbeeld telefoons absorbeert en dat het je zelfvertrouwen stimuleert. Sodaliet combineert goed met Rozekwarts, om negativiteit te verdrijven en positiviteit te omarmen. Sodaliet hoort bij het 6e chakra (derde oog) en 5e keel chakra.

terug naar edelsteen kralen

Sodaliet kralen, edelsteen kralen, Sodaliet informatie

 

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel