MALACHIET INFORMATIE - MALACHIET NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

Malachiet of in de Engelse taal Malachite, is een naam die is afgeleid van het Griekse 'molochitis' of 'malache' wat kaasjeskruid (Malve) of groene steen betekent. Malachiet is een kopercarbonaat en Koper geleidt energie, waardoor het kan worden ingezet als energiebanen in het lichaam zijn geblokkeerd. 

Vanaf 4000 BC werd Malachiet al gevonden in Egypte. In de oudheid werd Malachiet daar toen gebruikt als make-up rond de ogen, omdat het oogontstekingen tegen ging. In de Middeleeuwen werd Malachiet gezien als een middel tegen hekserij en het boze oog. Malachiet werd tot 1800 gebruikt als een pigment in verf (kopergroen). Vroeger werd het vooral gevonden in Rusland en het is dan ook gebruikt voor de verfraaiing van de ontvangstkamer van het winterpaleis van de Tsaar Nicolaas I en zijn vrouw Alexandra Fyodorovna in St. Petersburg. Ook Napoleon hield veel van deze groene kleur en is waarschijnlijk gestorven doordat het giftige kopergroen vrijkwam uit de verf van zijn gordijnen.

Draag ruwe Malachiet niet tegen de blote huid, want dan kan de giftige stof op de huid vrijkomen. De gepolijste kralen zijn wel geschikt om te dragen. Tegenwoordig wordt Malachiet vooral gevonden in Congo (Zaïre) in de kopermijnen van Katanga (Shaba) en in Arizona (V.S.). Verder wordt Malachiet nog gevonden in andere delen van Afrika (Namibië), Australië, Mexico, Chili, Peru, Rusland en China. 

Malachiet wordt gedragen als bescherming tegen zwarte magie en is een krachtige edelsteen. Men zegt dat het helpt bij het verwerken van trauma's, doordat het onbewuste gevoelens omhoog brengt en negatieve energie in zich opneemt. Verder wordt gezegd dat Malachiet een positieve invloed heeft op menstruatieklachten. Van Malachiet wordt ook gezegd dat het tijdens de zwangerschap en bevalling een beschermende werking heeft. Malachiet hoort bij de Stier,  Schorpioen  en de  Waterman.

Naast de edelsteen met de naam Malachiet is er ook een vlinder die zo heet. Reinig Malachiet niet met water, want daar kan het niet goed tegen, neem Bergkristal en laadt Malachiet kralen op in de zon.

terug naar edelsteen kralen

Malachiet kralen, edelsteen kralen, Malachiet informatie

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel