DZI KRALEN INFORMATIE - DZI BEADS NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

In de landstreken waar de Dzi beads gevonden worden gelooft men dat Dzi kralen kosmische energie absorberen en zo beschermen tegen ongeluk en zegeningen brengen, zoals gezondheid, rijkdom en een lang en gelukkig leven.Het woord Dzi betekent lichtgevend. De duurste Dzi kralen worden gemaakt van natuurlijk Agaat. Ze worden ook wel gemaakt van ander (goedkoper) materiaal. De eerste Dzi kralen stammen uit India vanaf ongeveer 2000-1000 v C.

Men zegt dat de betekenis van Dzi kralen in het algemeen is:

  • voorkomen / verminderen van ziekte, depressies en tegengaan van negatieve energie en kwade geesten;
  • verbeteren van carrière, vergroting van rijkdom en verkrijging van meer macht en controle;
  • lang en gezond leven, bekendheid, geluk, wijsheid, goede mentale prestaties en nemen van de juiste beslissing.


Dzi beads in verschillende soorten: Ancient Dzi, Mock Dzi, Real Dzi en Chung Dzi


Er zijn verschillende Dzi kralen (spreek uit "zie"), onder andere:

  • Ancient Dzi;
  • Mock Dzi;
  • Real Dzi;
  • Chung Dzi. 

1. Ancient Dzi
Dit zijn de antieke kralen, die honderden jaren oud zijn. Ze zijn zeer zeldzaam en erg veel geld waard, wat kan oplopen tot meer dan een miljoen dollar per stuk. Ze zijn gemaakt van natuurlijk Agaat (soms tevens Jade). 

2. Mock Dzi
(Oude) namaak kralen die niet van Agaat zijn gemaakt, maar van goedkope materialen, zoals hout, been, glas. 

3. Real Dzi
Dzi kralen met ogen (eyes) worden Real Dzi of waterfonteinen genoemd. De ogen kunnen worden gecombineerd met strepen. De algemene betekenis is dat de ogen het kwaad afweren en het goede aantrekken. 

4. Chung Dzi
Dit zijn kralen met strepen en/of patronen, bijvoorbeeld lotusbloemen, dieren of goden. Hieronder vallen bijvoorbeeld: Moneyhook en Tiger Teeth.

Real Dzi en Chung Dzi kralen kunnen dezelfde mystiek krijgen als hun Ancient soortgenoten door ze te laten inzegenen door een lama of goeroe, door ze mee te nemen op bedevaart naar heilige plaatsen en door mantra's. De Dzi kralen die wij verkopen zijn gemaakt van natuurlijke Agaat, dat als edelsteen over vele honderden jaren gevormd is in de natuur. Deze Agaat is echter recent tot een Dzi kraal geslepen en is dus als Dzi niet eeuwen oud, maar wel gemaakt van natuurlijk Agaat en met dezelfde tekening. 
 

Betekenis van het aantal ogen op Dzi beads en de betekenis van afbeeldingen op Dzi beads


Ad 3. Real Dzi


1 oog 
De 1 oog Dzi is een teken van licht en hoop. Men gelooft dat dit krachtige oog de menselijke wijsheid verbetert. Het geeft extra kracht om dromen te verwezelijken en geeft levenslang geluk. Brengt helderheid van geest, bevordert de intelligentie, speciaal geschikt voor kinderen. 

2 ogen

De 2 ogen Dzi brengt harmonie in relatie met de partner, zorgt voor een gelukkig gezin, een succesvolle carrière en goede relaties met andere mensen. Men gelooft dat deze Dzi zorgt voor balans in het leven en dat het Yin en Yang vertegenwoordigt (Yin is de vrouwelijke energie en Yang is de mannelijke energie).

3 ogen
De 
3 ogen Dzi staat voor de 3 sterren van geluk: geluk, eer en een lang leven. Het is de kraal van welvaart en gezondheid en brengt continu geluk. Het zorgt voor een goede carrière. De 3 eyed Dzi wordt wel de rijkdom kraal of de Kubera Dzi genoemd, naar de Hindoe godheid van de rijkdom. Onder rijkdom wordt algemeen welzijn verstaan (dit is ook de beste Dzi voor financiele rijkdom).

4 ogen
De 
4 ogen Dzi helpt om negatieve krachten te overwinnen, ruimt hindernissen op, vermindert pijn en lijden, houdt boosheid onder controle en zorgt voor toename van verdiensten en een lang leven. In het Boeddhisme betekent dit dat u hulp krijgt van vier Boddhisattvas (verlichte wezens die op aarde zijn gebleven om anderen op hun weg naar verlichting te begeleiden): Avalokitesvara, Manjusry, Ksitigarbhi en Mahasthamaprapta. 

5 ogen
De 5 ogen Dzi wordt beschouwd als een magisch voorwerp en is zeer gewild. Het helpt bij het vervullen van wensen. Men gelooft dat deze Dzi helpt om negatieve krachten te overwinnen. Het brengt de drager geluk in financiële zaken, rijkdom, welvaart en een lang leven. Er zijn meerdere uitvoeringen van de 5 ogen Dzi. Alle uitvoeringen van de 5 ogen Dzi's staan voor meer succes, verbetering in de carrière, wijsheid en geluk. 

De 
5 ogen Dzi of Garuda Dzi, deze Dzi wordt ook wel genoemd de Lightning and Mystic knot. Het kruis of de knoop van de Garuda wordt gevormd door de vijf ogen en symboliseert rijkdom en geluk. De bliksemschicht symboliseert de vernietiging van onwetendheid. Onwetendheid wordt gezien als het pad van pijn en lijden. Als onwetendheid is vernietigd, is er ruimte voor de ontwikkeling van kennis en wijsheid. Alle uitvoeringen van de 5 ogen Dzi's staan voor meer succes, verbetering in de carrière, wijsheid en geluk.

6 ogen 

De 6 ogen Dzi verhoogt de toegang tot geluk. Het zorgt voor balans tussen Yin en Yang en een positief karma. Deze Dzi zuivert het lijden in de wereld en houdt verband met ons menselijk bestaan van de 1e fase of staat waarin iemand kan verkeren 'de hel' tot de 6e staat 'de hemel'. Hierbij moet onder hel een toestand verstaan worden waarin iemand neigt naar zelfdestructie. De 2e staat is honger en dorst, de 3e staat is dierlijkheid (zonder moraal), en daarna de woede, waarin iemand zo egoistisch is dat hij op anderen neerkijkt en zichzelf superieur vindt. Deze staten waarin iemand zich bevindt, worden de 'lijdensweg' genoemd. De menselijkheid is de staat van rust en harmonie, alleen in deze fase hebben gemaakte keuzes effect op het volgende leven, welke een straf (de 1e fases) of een beloning (de laatste fase) zijn, want de laatste staat/fase is de hemel (vervulling van wensen). Soms wordt de Asuras ook als fase genoemd, maar soms wordt deze fase ook geintegreerd in de andere fases. Deze fases worden de Six Paths (zes paden) genoemd. De 6 ogen Dzi helpt de drager zich te bevrijden van: agressie, verlies, onvoorzichtigheid, woede, onwetendheid en ellende. De 6 ogen Dzi helpt zijn drager ook de 6 paramitas te ontwikkelen. De 6 paramitas (goede daden) zijn: Dana (gulheid/liefdadigheid), Sila (discipline/anderen geen kwaad doen), Ksanti (geduld onder lijden en belediging), Virya (ijver en vooruitgang), Dhyana (meditatie) en Prajna (wijsheid). De mens gaat door meerdere levens of incarnaties (de oceaan van lijden of de reis van wedergeboorte tot wedergeboorte: Samsara) en komt daarna in: Nirvana (wanneer bij iemand de mentale oorzaken van lijden (verlangens en aversie) niet meer kunnen ontstaan, omdat aan de oorzaak (onwetendheid en verwarring) een einde is gemaakt.

7 ogen
De 7 ogen Dzi helpt een beroemdheid te worden, zorgt voor perfectie, een mooie carrière, rijkdom, een gelukkige relatie, goede gezondheid, emotionele balans en een lang leven. Men zegt dat de 7 ogen Dzi de grote Beer vertegenwoordigt (een sterrenbeeld aan de hemel) en dat dit een manifestatie is van de 7 medicijn Boeddha's. 

8 ogen
De 8 ogen Dzi is op dit moment de meest gewilde Dzi, omdat men gelooft dat hij vanwege het gunstige nummer 8, t/m het jaar 2022 veel geluk brengt. Winst, rijkdom, geluk en overvloed. De 8 eyed Dzi beschermt tegen calamiteiten en andere rampen. Zorgt voor harmonie en levensvervulling en dat u op het juiste pad blijft. De Dzi vertegenwoordigt de 8 Boeddhistische gelukssymbolen: gouden wiel, parasol, lotus, witte schelphoorn, schatvaas, overwinnings vaandel, oneindige knoop, gouden vissen. De 8 ogen Dzi helpt u op de weg van het nobele achtvoudige pad: juiste begrip/inzicht, juiste gedachten en bedoelingen, juiste spreken, juiste handelen, juiste levensonderhoud, juiste inspanning, juiste meditatie, juiste concentratie. In iemand met de juiste concentratie ontstaat de juiste kennis en in iemand met de juiste kennis ontstaat de juiste bevrijding.

9 ogen
De 9 ogen Dzi helpt de eigenaar om rijkdom te vergaren en een goede gezondheid te krijgen. Toename van intelligentie en wijsheid. Het helpt een ondernemer om ideeën te ontwikkelen en zo succes, macht en welvaart te krijgen. Het functioneert als een beschermer. Men gelooft dat de negen ogen Dzi zijn drager helpt om de Nine-fold merits (verdiensten) te bereiken, deze zijn: mededogen, erkenning, intelligentie, populariteit, waardigheid, autoriteit/macht, controle, reputatie en het verwijderen van obstakels. Voor veel mensen is dit de meest gewilde Dzi bead.

10 ogen
De 
10 ogen Dzi laat moeilijkheden in de carrière verdwijnen, zorgt voor positieve feedback van anderen en zorgt voor een gelukkige relatie met de partner. Zorgt voor perfectie in alles en verwijdering van karmische hindernissen.

11 ogen
De 
11 ogen Dzi zorgt er voor dat kwade bedoelingen geen uitwerking hebben. Vermindert verlangen, wat leidt tot vrede van hart en geest. Verhoogt de wijsheid, vermindert lijden en brengt voorspoed. Vereffent het pad tot succes. Deze Dzi vertegenwoordigt the Brilliant Mantra of Six Words, oftewel 'Om Manipadme Hum'.

12 ogen
De 
12 ogen Dzi zorgt voor het overtreffen van verwachtingen en helpt om roem, erkenning en geluk te bereiken. Symboliseert vervulling van alle wensen, maar ondanks dat blijft de drager zelf verantwoordelijk voor zijn of haar daden (karma).


Ad 4. Chung Dzi


Big Man 
Zorgt voor toename van passie en energie en houdt mislukking en slechte behandeling door anderen tegen. 

Bodhi 
Geeft een royaal en toegeeflijk hart. Deze Dzi helpt gevaren te voorkomen, ontwikkelt de groei van mededogen, wijsheid en verlichting. In de boeddhistische overlevering, werd prins Siddharta Gautama verlicht na het mediteren onder een Bodhi boom (vijgenboom) 2548 jaar geleden. Hij is nu in de volksmond bekend als de Boeddha Sakyamuni of de Heer Boeddha en erkend als de grondlegger van het boeddhisme. De Bodhi Dzi geeft goede deugden en elimineert tegenslagen van en ongeluk in het leven.

Diamond (diamant)
De diamant vertegenwoordigt de Dorje/Varja, wat een bliksemschicht is die onwetendheid vernietigt. De diamant brengt alles wat mooi is naar buiten en verjaagt alles wat lelijk is. Meestal wordt een diamond op een Dzi vergezeld van een ander teken. Alleen het diamant teken is heel zeldzaam.

Diamond and pestle (Dorje)
Houdt boze geesten weg, bevordert je wijsheid en gezondheid. Geeft spirituele verlichting. Het is één van de genezers kralen. Deze kraal komt weinig voor. 

Dorje/Varja
Dit is de Dharma Dzi of de Dorje & Diamond Dzi. Geeft grote controle en verhoogt de concentratie. 

Draak met 3 of 5 klauwen
De draak is een kraal met veel Yang (mannelijke) energie. Dus of je nu een man of een vrouw bent als je mannelijke energie nodig hebt, is dit de kraal voor jou. De draak staat voor autoriteit/macht en welvaart en is een goede kraal voor mensen in het zakenleven en de politiek, die op zoek zijn naar wijsheid en geheime kennis. Werkt tegen negativiteit en bevordert geluk. 

Felicity (insect)
Ziet er uit als een insect met twee hoofden. Deze Dzi zorgt voor veel vrolijkheid, geluk en een lang leven. Op de achterkant staat meestal de bat (vleermuis). Het woord bat staat voor geboorte (van iets nieuws).

Five Bat five blessings
Het woord bat betekent geboorte. De bat Dzi werkt in op al het nieuwe begin. Nieuwe ideeën, startups en alle veranderingen. Het werkt vooral in op het onderbewuste. Het geeft de vijf zegeningen: beroemdheid, een lang leven, gezondheid, rijkdom en een goed huwelijk. 

Fortune (geluk)
Men zegt dat deze Dzi zorgt voor geluk en grote rijkdom, met name op zakelijk gebied en helpt ook tegen concurrenten.

Garuda
De Garuda is een mythische vogel die werd bereden door Vishnu. De Garuda wordt gezien als de vijand van onwetendheid. Hij beschermt tijdens het reizen en ook tegen roddels over de drager. De Garuda hoort vooral bij journalisten en schrijvers. 

Heaven and earth (Hemel en aarde)
De cirkel vertegenwoordigt de hemel en het vierkant vertegenwoordigt de Aarde. Het wordt geloofd dat deze Dzi balans en harmonie schept in je leven en obstakels tegenhoudt. Dit is een kraal voor ondernemers, omdat men gelooft dat deze Dzi grote rijkdom en welvaart brengt.

Kubera
Deze kraal is goed voor de financiën. Het helpt de drager om welvaart te bereiken en succes te hebben in zaken. Kubera is de god van de rijkdom. 

Lotus flower (Lotusbloem)
Schoonheid kan zelfs bestaan onder de meest zware omstandigheden. Het wordt geloofd dat de dubbele Lotus (bloem) Dzi zorgt voor zuiverheid, rust en charisma. Maakt de geest helder. Het verbetert relaties met andere mensen. Deze Dzi wordt aanbevolen voor beleidsmakers. Men gelooft dat het zorgt voor geluk en wijsheid van de drager. 

Nectar bottle
Het geeft een lang leven en goede gezondheid. Het geeft veiligheid en houdt de dood door ongeluk tegen. Beschermt tegen negativiteit en verlies. Zorgt dat je in alles waar je mee bezig bent perfectie bereikt. 

Phoenix Eye
Zoals de Phenix herrijst uit de as, zo geeft deze Dzi de mogelijkheid om pijn en problemen uit het verleden te verwerken en zich te richten op een prachtige toekomst. Herstel na ziekte en een lang en gelukkig leven. 

Ruyi (de scepter)
De Ruyi is een zeldzame Dzi. Het wordt de ‘as you wish’ (zoals u wenst) kraal genoemd. Het wordt geloofd dat de Ruyi Dzi inwerkt op de hele familie, zelfs zonder dat zij allemaal deze Dzi bezitten. Het houdt de familie bij elkaar. Beschermt de hele familie tegen ziekten en ongevallen. Men gelooft dat de wensen van degene die de kraal draagt worden vervuld, doch alleen als die overeenkomen met wat het beste is voor die persoon. Gaat stress en problemen tegen. Geeft geestelijke bescherming en tevredenheid. Geeft een comfortabel lang en gelukkig leven. De Ruyi komt niet vaak voor en wordt beschouwd als heilig. De Ruyi wordt hoofdzakelijk gebruikt door monniken in tempels. 

Sky and Ground
De cirkel staat voor de lucht (plannen en dromen) en het vierkant staat voor de grond (basis van het leven), in deze Dzi komen zij samen, waardoor zeer geschikt voor zakenmensen die hun dromen waar willen maken.

Tiger teeth
Deze Dzi staat voor doorzettingsvermogen, wilskracht, concentratie en volharding om een gesteld doel te bereiken. Brengt een goede gezondheid, rijkdom en geluk.

White Snake (witte slang)
De drager van deze Dzi heeft wijsheid bij zijn studie en in de wetenschap en wordt geholpen bij het maken van juiste beslissingen.

voorbeelden van Dzi kralen

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel