BARNSTEEN INFORMATIE - BARNSTEEN NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

Barnsteen of Amber is een gestolde fossiele boomhars van 44 miljoen tot meer dan 300 miljoen jaar oud, waar stukjes van naaldbomen, insecten, spinnen, planten, veren etc. in kunnen zitten. Hele insecten zitten er bijna nooit in, is dat wel zo, dan is het Barnsteen heel erg duur. De Engelse naam voor Barnsteen is Amber. De hardheid is (Mohs 2 - 2,5).

Barnsteen is een geneeskrachtige steen en is sterk aardend. Copal is een stuk jonger dan echte Barnsteen (tot ongeveer enkele duizenden jaren oud). Barnsteen is er in verschillende kleuren, van lichtgeel tot bijna zwart. Het woord Barnsteen komt van het Nedersaksische woord "Börnen" wat branden betekent. Barnsteen is namelijk brandbaar. ​Vanuit het Grieks komt het woord Elektron, als je over Barnsteen wrijft, wordt het elektrisch geladen. Barnsteen in sieraden is ook wel gereconstrueerd, waardoor het harder wordt. 

Barnsteen hoort bij de sterrenbeelden Stier, Tweelingen, Kreeft, Leeuw en Maagd.  

De verschillende soorten Barnsteen zijn Succiniet dit is Barnsteen uit het Oostzee gebied, gevormd door de naaldboom Pinus Succinifera en verder nog Genadiet, (lichtgeel), Stantaniet (bijna zwart) en Beckeriet (bruin). Het meeste Barnsteen dat wij verkopen, komt uit het Oostzee gebied (Baltisch Barnsteen). Burmiet is Barnsteen uit Birma en Simetiet is Barnsteen uit Sicilië. 

Barnsteen maakt vrolijk en positief, het wordt dan ook geassocieerd met de zon, vuur en het zonneteken Leeuw. Het is bekend dat het dragen van een Barnsteen ketting pijnstillend werkt bij het doorkomen van tandjes. Wij raden het dragen van Barnsteen kettinkjes door baby's echter niet aan i.v.m. verstikkingsgevaar.

In de Griekse mythologie is het verhaal over de dood van Phaeton, de zoon van de zongod Helios. Zijn rouwende zusters werden veranderd in populier bomen en hun tranen werden Barnsteen (Amber).

Verder zou Barnsteen een ontstekingsremmende werking bezitten, wonden genezen en pijn in gewrichten bij reuma verminderen. Ook zou Barnsteen de vitaliteit en motivatie bevorderen. Van Barnsteen wordt gezegd dat het depressie tegengaat en creativiteit en expressie stimuleert, dat het loyale vrienden aantrekt en negatieve energie omzet in positieve energie. 

Namaak Barnsteen

Er is veel namaak op de markt, soms worden er zelfs hele insekten in het namaak Barnsteen geplaatst. Er bestaat synthetische namaak en namaak van glas. Als Barnsteen goedkoop is, dan is het bijna altijd namaak.

terug naar edelsteen kralen

Barnsteen kralen, Amber kralen, edelsteen kralen, Barnsteen informatie

 

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel