APATIET INFORMATIE  NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

Apatiet is een groep verschillende mineralen; fluor-Apatiet, chloor-Apatiet of hydroxy-Apatiet. Fluor-Apatiet komt het meeste voor. Hardheid 5 op de schaal van Mohs.
Apatiet is verkrijgbaar in verschillende kleuren, zoals lichtgroen, blauw, geel, felgroen en het zeldzame roze (Mangualdiet). Rozerode Apatiet is gevonden in het Nasart gebied in Pakistan. De lichtgroene variant wordt ook wel Asparagoliet genoemd en de donkergroene variant (felgroen) TulliumietDe mooiste stenen worden gevonden in India (groene edelstenen), Sri Lanka (blauwe edelstenen), Afrika, Brazilië (blauw/groen in de Minas Gerais en roze in Morro Velho), Canada, Madagaskar, Mexico, Myanmar, Rusland en in Main (Verenigde Staten), deze zijn licht paars/violet. Apatiet is gevoelig voor stoom, warmte en ultrasoon geluid. 

In de Griekse mythologie is Apate de dochter van Nyx en de godin van de misleiding. Ze was één van de gruwelen in de doos van Pandora die zich bij het openen daarvan over de aarde verspreidde. De naam komt van het Griekse Apatao, wat misleiden betekent. Apatiet wordt vaak aangezien voor andere edelstenen, zoals Toermalijn of Beril.
 
Een goed geslepen Apatiet is waardevol. Een zuivere Apatiet is zeldzaam, meestal heeft de steen insluitingen. Apatiet in de kleur blauw wordt ook wel Moroxiet genoemd. Apatiet hoort bij het keelchakra, hartchakra en het 6e chakra (derde oog). 
De blauwe Apatiet hoort bij de sterrenbeelden Weegschaal en Waterman en het 5e of keelchakra. De gele Apatiet (Beloviet) hoort bij het sterrenbeeld Leeuw. De verschillende groentinten Apatiet horen bij het sterrenbeeld Maagd

Met zegt dat Apatiet helpt bij meditatie, extravert maakt en dat het helpt tegen hyperactiviteit. Het zou negativiteit verjagen en creativiteit stimuleren en inwerken op de aanmaak van nieuwe botcellen.
 

terug naar edelsteen kralen


 

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel