BERGKRISTAL INFORMATIE - BERGKRISTAL NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

Bergkristal is een vorm van kwarts. Kwarts behoort tot de meest voorkomende mineralen op aarde. Het is helder en kleurloos.  Vroeger dacht men dat Bergkristal ijs was (voor altijd bevroren water). De naam Bergkristal is afgeleid van het Griekse woord "Krustallos" dat ijs betekent. Het krachtige Bergkristal wordt vaak gedragen met andere soorten stenen, zoals Amethist en Rozekwarts, omdat het hun werking versterkt.

Men zegt dat Bergkristal vitaliseert, energie geeft en balans brengt. Bergkristal hoort bij het 7e of kruinchakra. In de Middeleeuwen dacht men dat Bergkristal zou verkleuren of zou breken als het in aanraking zou komen met vergif. Daarom werden drinkglazen van Bergkristal gemaakt. Bergkristal werkt zuiverend, pijnstillend, vitaliserend en versterkt het immuunsysteem. Bergkristal wordt gevonden in Tatnaputi (Sri Lanka) en in India. Verder onder meer in Kenia, Madagaskar, Zwitserland, in de V.S. en in de Minas Gerais (Brazilië). 

Draag een Bergkristal hanger met de punt naar beneden, zodat de energie naar beneden stroomt. Bij geestelijke uitputting moet de energie de andere kant op stromen en daarom de punt naar boven. Bergkristal wordt gebruikt om andere stenen op te laden, Bergkristal wordt zelf opgeladen bij volle maan.

terug naar edelsteen kralen

Bergkristal kralen, edelsteen kralen, Bergkristal informatie

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel