CITRIEN INFORMATIE - CITRIEN NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

Natuurlijke Citrien is zeldzaam, bijna alle Citrien op de markt is thermisch behandeld en is tot 200 °C verhitte Rookkwarts of Amethist, waardoor de Citrien een rode gloed krijgt. Citrien wordt met name gevonden in Brazilie. Andere locaties in Zuid-Amerika zijn Argentinie, Bolivia en Uruguay. Verder wordt het gevonden in Rusland, Frankrijk, Schotland en Spanje. In Afrika wordt het gevonden in Madagaskar, Namibië en Zambia. 

Citrien werd al gedragen door de Grieken en Romeinen en werd gezien als een beschermer tegen het kwade en tegen slangenbeten, omdat men dacht dat het een sterk ontgiftende werking had. Men denkt dat Citrien het zelfvertrouwen doet toenemen en creativiteit en de intuitie versterkt. Ook wordt het gezien als een verdrijver van depressies. 

Citrien is de edelsteen voor zakenmensen. Men schrijft het een succes verhogende werking toe en neemt aan dat het negatieve energie verdrijft. Het trekt geluk, voorspoed, rijkdom en overvloed aan. Citrien laadt zichzelf op met zonne-energie, omdat het met de zon in contact staat en hoeft dus niet opgeladen (of ontlaad) te worden. Citrien hoort bij het 3e Chakra en de sterrenbeelden Stier,  Tweelingen,  Leeuw,  Maagd  en  Boogschutter.

terug naar edelsteen kralen


Citrien kralen, edelsteen kralen, Citrien informatie

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel