LARIMAR INFORMATIE- LARIMAR NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

Larimar is blauwe Pectoliet (normaal is Pectoliet wit) en wordt uitsluitend gedolven in de Mina de larimar (Larimar mijn) Los Chupaderos, in de provincie Barahona in het zuidwesten van de Dominicaanse Republiek. Larimar wordt gevonden in Basalt gesteente. Larimar wordt ook wel Atlantis steen, Stefilia steen of Dolfijn steen genoemd. Er wordt gerefereerd aan Atlantis, omdat gedacht wordt dat La Hispaniola (Haïti en de Dominicaanse Republiek) daar de resten van zijn. 

Deze edelsteen is eigenlijk voor het eerst opgemerkt door een lokale priester Miquel Domingo, die de edelsteen tegenkwam tijdens een ochtendwandeling op het strand en dacht dat de mooie blauwe steen was aangespoeld en afkomstig was uit de zee. Helaas voor hem werd er aan zijn ontdekking weinig aandacht besteed, totdat 50 jaar later de edelsteenkenner Miquel Méndez er één in zijn handen kreeg.

Larimar is vernoemd naar Larissa, de dochter van Miguel Méndez die samen met Norman Rilling, lid van het US Peace Corps, in 1974 de edelsteen 'voor het eerst' heeft gevonden en ook naar het Spaanse woord voor zee, 'mar'. De mooie blauwe kleur wordt veroorzaakt door koper. Meestal zitten er ook witte vlekken (lijnen en cirkels) in. Hoe blauwer de kleur, hoe meer de steen waard is. 

Larimar is een vrij zachte edelsteen, bewaar het daarom altijd apart van andere edelstenen om krassen tegen te gaan, het liefst gewikkeld in een zachte doek. Larimar is buiten Barnsteen, de enige edelsteen die in het Caribische gebied wordt gevonden, het  hoort bij het 5e keelchakra en is goed voor de keel. Het bevordert het spreken in het openbaar en het helpt tegen stress. 

terug naar edelsteen kralen

Larimar kralen, edelsteen kralen, Larimar informatie

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel