PIETERSIET INFORMATIE - PIETERSIET NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

​Pietersiet is de handelsnaam van een Kwarts dat is opgebouwd uit verschillende onderdelen (een aggregaat of samenklontering), zoals Hawks Eye (Haviksoog of blauwe Tijgeroog) en gele of gouden Tijgeroog. 

Pietersiet is voor het eerst beschreven door Sid Pieters in 1962, die de steen heeft gevonden in Namibië (Afrika) en naar zijn vader heeft vernoemd. De kleur van Pietersiet is afhankelijk van de vindplaats, want het wordt alleen gevonden in Namibië en vanaf medio 1990 ook in de Henan provincie in China.

In tegenstelling tot bij Tijgeroog, gaan bij Pietersiet de vezels in de edelsteen alle kanten uit, dit komt doordat tijdens de vorming van de steen de materialen in alle richtingen uit elkaar gingen en daarna weer samengevoegd werden door Kwarts, daarom wordt het ook wel  'brecciated' genoemd. De Chinese variant bevat Magnesium. De hardheid is 7.  

Men zegt dat Pietersiet helpt om onverwerkte emoties uit het verleden op te lossen. Men neemt aan dat het de concentratie bevordert en dat het helpt tegen oververmoeidheid en stress.

terug naar edelsteen kralen

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel