UNAKIET INFORMATIE - UNAKIET NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

Unakiet, ook wel genoemd Epidoot Graniet,  is een metamorf gesteente (Graniet), dat onder invloed van temperatuur, druk of hydrothermale vloeistoffen is veranderd en bestaat uit roze Orthoklaas Veldspaat, Kwarts en groene Epidoot.

Unakiet of in de Engelse taal Unakite, is voor het eerst gevonden in de Unaka Range bergen op de grens van de Amerikaanse staten Tennessee en North Carolina en is ook vernoemd naar deze bergen. Unakiet wordt verder nog gevonden in de Amerikaanse staat Virginia (vanaf de Blue Ridge bergen), New Jersey (V.S.),  Afrika (Sierra Leone, Zuid-Afrika en Zimbabwe) in Zwitserland en in China. Unakiet wordt nu nog gevonden op de stranden van de grote meren (lake Superior en lake Michigan) in Amerika.

Wanneer de roze Veldspaat ontbreekt, wordt het ook vaak verkocht als Unakiet, maar het is dan groen van kleur en heet Epidosiet.

Unakiet hoort bij het sterrenbeeld Schorpioen en is een aardende steen. Men zegt dat Unakiet elektromagnetische straling van computer, televisie en magnetron absorbeert en dat het een ondersteunende werking heeft op het lichaam bij herstel na ziekte. Unakiet hoort bij het 4e hartchakra en werkt in op het hart, met name de emoties die je aan het hart gaan, het helpt je deze te verwerken en weer open te staan voor nieuwe wegen en kansen.

terug naar edelsteen kralen

Unakiet kralen, edelsteen kralen, Unakiet informatie

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel