Navigatie

Welkom op onze edelsteen kralen website!

Even een korte introductie ten aanzien van de edelsteen kralen die wij verkopen. Er zijn natuurlijke edelstenen en synthetische edelstenen, welke laatste chemisch niet van natuurlijke zijn te onderscheiden, maar wel in een laboratorium zijn ontstaan en niet in de natuur. Voordeel van synthetische edelstenen is dat zij meestal egaal van vorm en mooi van kleur zijn. Gaat uw voorkeur uit naar natuurlijke edelstenen, houd er dan rekening mee dat ze niet altijd mooi rond zijn. Het is onze ervaring dat er, zeker in het goedkope segment, deukjes, barstjes en krasjes etc. in kunnen zitten. Ook door het slijpen van een steen kunnen onregelmatigheden ontstaan, bovendien zijn natuurlijke kralen op een snoer meestal niet allemaal van gelijke grootte.

Wij hebben vooral veel natuurlijke kralen. Een enkele keer willen we wel eens synthetische kralen inkopen, omdat het prijsverschil met natuurlijke kralen heel erg groot kan zijn (natuurlijke kralen zijn over het algemeen veel duurder dan synthetische kralen). Wij streven er echter naar natuurlijke kralen aan u te verkopen die ook nog mooi en betaalbaar zijn.

Als de snoeren bij ons binnenkomen, worden zij door ons gecontroleerd en zo nodig worden lelijke- / kapotte kralen van het snoer verwijderd en vervangen door mooie- / hele kralen. Ieder snoer wordt gemerkt met een label, zodat u weet welke edelsteen op het snoer zit. Omdat het ons doel is alleen goed materiaal aan u te verkopen, zijn wij niet de goedkoopste (maar ook weer niet de duurste). Wilt u edelsteen kralen van goede kwaliteit? Dan hebben wij een leuk aanbod kralen voor u. 

Aan de strengen zit geen slotje, u ontvangt de edelsteen kralen geregen op een tijdelijk snoer. Losse kralen verkopen wij ook. Die ontvangt u in een zakje. Koopt u oorbellen, kettingen of armbanden, dan is uw sieraad natuurlijk compleet.

Natuurlijke edelsteenkralen zijn, om ze mooier te maken, meestal behandeld, zoals met hitte, straling of zoals vaak het geval is door te verven (zie onder voor mogelijke behandelingen en de bijbehorende lettercode). Als kralen geverfd zijn, kan dit enig kleurverschil per kraal opleveren. U kunt bij Sellz zowel kralen zonder kwaliteitsgradering, als kralen uit het duurdere segment (A, AA, AAA, AAA+ kwaliteit) kopen. Meer informatie over de steensoort zelf vindt u in het blog. (Het blog is nog in ontwikkeling, dus nog niet van alle edelstenen is informatie, maar wij werken er hard aan). Als de kralen ongeverfd zijn, dan wordt dat zo veel mogelijk door ons vermeld. 

Waarschuwing:
Doe uw sieraad af als u gaat douchen, want sommige edelsteen kralen kunnen niet tegen water en de staaldraad waarop de kralen zijn geregen kan, ondanks dat de staaldraad is gecoat, toch gaan roesten als deze regelmatig drijfnat wordt.
Verder raden wij aan als u gaat slapen uw sieraad af te doen, want ook dan kan het eerder stuk gaan (het kan blijven haken, u kunt er op gaan liggen etc.). Sommige steensoorten mogen niet in aanraking komen met parfum, bodymilk, etc. en andere steensoorten kunnen niet tegen fel zonlicht. Kijk in het blog als u meer informatie over een steensoort wilt. 

Onze kralen komen uit de hele wereld, maar vooral uit India (Rajasthan), Amerika (Arizona), Mexico, Brazilie, Afrika, China (Hubei), Rusland (Oeral), de Philippijnen, Indonesie en Australie. Onze natuurlijke houten kralen komen uit Zuidoost Azië en ons Barnsteen komt uit het Oostzee gebied, met name uit Litouwen. De meeste kralen komen direct uit de slijperij. In India zijn dit bijvoorbeeld kleine bedrijfjes, waar de vader op deze wijze de kost verdient.

De sieraden van Sellz worden in Nederland gemaakt en daar werken uitsluitend volwassen kunstenaars (dus geen kinderarbeid). Wij proberen zoveel mogelijk informatie over een kraal of onderdelen van een sieraad van onze leveranciers te krijgen. Alle beschikbare informatie wordt door ons vermeld. 

het Sellz team


MAATTABEL VOOR KRALEN


 

SIERADEN COLLECTIES

Wij hebben de volgende collecties voor u:

Elastiek 
Edelsteen kralen + andere kralen (zoals hout, glas, metaal, kokos, schelp, parels etc. of alleen edelsteen kralen en meestal 1 grote kraal voor over het knoopje.

Mix collectie 
Edelsteen kralen + andere kralen (zoals hout, glas, metaal, kokos, schelp, parels, metallook, etc.) geregen op staaldraad en plated hang- en sluitwerk

Solo collectie 
Edelsteen kralen geregen op staaldraad en plated hang- en sluitwerk.

Memory wire 
Edelsteen kralen + andere kralen (zoals hout, glas, metaal, kokos, schelp, parels, etc.) of alleen edelsteen kralen (bij Memory wire is er geen sluiting, het blijft vanzelf zitten).

Exotic collectie
Kralen uit verre werelddelen, zoals Himalaya kralen, Indonesische kralen, Lost Wax kralen uit Afrika, houten kralen uit Zuidoost-Azië etc. + andere kralen (zoals hout, glas, metaal, kokos, schelp, parels etc. of alleen Exotische kralen en geregen op staaldraad en plated hang- en sluitwerk

--------

Perline zilver collectie
Parels geregen op staaldraad en zilver hang- en sluitwerk (soms zilveren kralen).

Premium zilver collectie  
Kralen uit verre werelddelen, zoals Dzi Agaat kralen, Trade Beads uit Afrika, Edelsteen kralen, etc. + andere kralen (zoals hout, glas, metaal, kokos, schelp, parels, etc. geregen op staaldraad en zilver hang- en sluitwerk

Exclusive zilver 
Edelsteen kralen geregen op staaldraad en zilver hang- en sluitwerk (soms zilveren kralen)

------

Perline goud collectie
Parels geregen op staaldraad en goud-op-zilver (Vermeil) hang- en sluitwerk ( soms goud-op-zilver kralen).

Premium goud collectie  
Kralen uit verre werelddelen, zoals Dzi Agaat kralen, Trade Beads uit Afrika, Edelsteen kralen, etc. + andere kralen (zoals hout, glas, metaal, kokos, schelp, parels, etc. geregen op staaldraad en goud-op-zilver (Vermeil) hang- en sluitwerk

Exclusive goud 
Edelsteen kralen geregen op staaldraad en goud-op-zilver (Vermeil) hang- en sluitwerk​ (soms goud-op-zilver kralen)Aantal kralen op een snoer
Omdat het aantal kralen op een snoer per leverancier verschilt, hebben wij hieronder een indicatie gegeven van het aantal kralen op een snoer. Bij afwijkende kraalvormen geven wij, indien mogelijk, een indicatie van het aantal kralen op het snoer bij het product zelf.

Aantal kralen bij verkoop per heel snoer
Een heel snoer is ongeveer 35 tot 40 cm lang. Per kraalsoort verschilt het aantal kralen. Bijvoorbeeld bij de ene soort zitten er 58 kralen op een heel snoer en bij de andere soort zitten er 64 op een heel snoer bij 6 cm kralen. Je kan er dus niet zoveel van zeggen. Ook de lengte van het snoer kan per kraalsoort en per leverancier enkele cm verschillen. Om u toch enige indicatie te geven, staat hieronder het (mogelijke) aantal kralen per heel snoer:

​grootte kraal 04 mm = ongeveer 86-92 kralen 
grootte kraal 06 mm = ongeveer 58-64 kralen 
grootte kraal 08 mm = ongeveer 42-48 kralen
grootte kraal 10 mm = ongeveer 32-38 kralen
grootte kraal 12mm  = ongeveer 22-28 kralen

Aantal kralen bij verkoop per half snoer
Halve snoeren hebben het volgende (mogelijke) aantal kralen:

grootte kraal 04 mm = ongeveer 44-47 kralen
grootte kraal 06 mm = ongeveer 29-32 kralen
grootte kraal 08 mm = ongeveer 21-24 kralen
grootte kraal 10 mm = ongeveer 16-19 kralen
grootte kraal 12 mm = ongeveer 11-14 kralen

Aantal kralen in een zakje
Bij verkoop per  set van 10 kralen, zitten er 10 kralen in een zakje.
Bij verkoop per set van 6 kralen, zitten er 6 kralen in een zakje.
Bij verkoop per set van 3 kralen, zitten er 3 kralen in een zakje.
Bij verkoop per set van 2 kralen, zitten er 2 kralen in een zakje.
Bij verkoop per kraal zit er 1 kraal in het zakje.

Let op: als u het product in veelvoud koopt, zitten er zoveel kralen in het zakje als u heeft gekocht en als u 1 kraal per soort bestelt, kunnen er meerdere soorten in het zakje zitten.


Maat van briolettes, pampels etc.
Bij Briolettes en Pampels staat de maat 'ongeveer' aangegeven. Omdat deze kralen met de hand worden geslepen en iedere kraal uniek is, kunnen de maten iets van elkaar afwijken. Gebruik voor het rijgen draad van 0.38 mm. Bij sets van briolettes en/of pampels staat de set op de foto. Van iedere set is er meestal maar 1 beschikbaar. Als er meerdere sets beschikbaar zijn, is er 1 set gefotografeerd en kan de set die u ontvangt daarvan afwijken.


Kwaliteit van edelsteen kralen
A kwaliteit
Natuurlijke edelsteen, normale kleur, normale glans, hoog aantal insluitingen.

AA kwaliteit
Natuurlijke edelsteen, mooie kleur, mooie glans, gemiddeld aantal insluitingen.

AAA kwaliteit
Natuurlijke edelsteen, rijke kleur, prachtige glans, minimaal aantal insluitingen.

Heirloom (zeldzame steen)
Natuurlijke edelsteen met een hogere kwaliteit dan AAA.


Internationale lettercode
In Februari 2010 hebben AGTA (the American Gem Trade Association), CIBJO (The World Jewellery Confederation ) en ICA (the International Coloured Gemstone Association) een lijst met codes samengesteld voor het aanduiden van onbehandelde en behandelde en/of verbeterde stenen. 

NNatuurlijk en onbehandeld, er wordt aangenomen dat de steen onbehandeld is.
EEnhanced, deze steen is behandeld. Mogelijke codes/behandelingen (Treatments) zijn: 
Heating / verhit tot wel 1600°C, waardoor de steen beter van kleur wordt.
 Verhitting kan b.v. zijn toegepast bij: Barnsteen, Amethist, Aquamarijn, Citrien, Tanzaniet, Toermalijn, Topaas, Zirkoon, Robijn en Saffier.
Oil / Resin, kleurloze olie of vloeibare hars wordt toegevoegd aan oppervlakkige breukjes.
WWaxing, kleurloze was of olie op de buitenkant van opaque (ondoorzichtige) stenen.
 Een waslaag wordt b.v. aangebracht bij: Lapis Lazuli, Turkoois, Rhodochrosiet.
IImpregnation / gestabiliseerd door toevoeging van hars in de poreuze steen.  
 Impregneren kan b.v. zijn toegepast bij: Turkoois, Lapis Lazuli, Jade, Amazoniet, Serpentijn en Rhodochrosiet. Ammoliet is altijd gestabiliseerd. 
LLasering / gelaserd
 Laser boren vindt plaats bij: Diamant.
RIrradiation / bestraald, onder strikte regels, alleen veilige stenen voor het publiek beschikbaar.
 Bestraling kan b.v. zijn toegepast bij: Diamant, Robijn, Saffier, Topaas, Parels, Kwarts.
UDiffusion, onder verhitting blootgesteld aan chemicaliën, kleur van alleen de buitenste 0.5 mm is verbeterd.
 Diffusie kan zijn toegepast bij: Robijn en Saffier en soms bij Veldspaten. 
BBleaching / gebleekt
 Bleken kan zijn toegepast bij: Jadeïte, Parel, Koraal en soms bij Chalcedoon en Tijgeroog.
DDyeing / geverfd
 Verven kan b.v. zijn toegepast bij: Agaat, Parel, Koraal, Turkoois, Lapis Lazuli, Howliet (Turkeniet), Nefriet, Chalcedoon, Kwarts, Robijn en Smaragd. Onyx is altijd geverfd. 
FFilling / oppervlakkige breukjes zijn gevuld met hars of glas 
 Vulling kan zijn toegepast bij: Diamant, Robijn, Smaragd.
CCoating / gecoat met metaaloxide, hars of verf ter verbetering van kleur of ter bescherming.
 Coating kan b.v. zijn toegepast bij: Diamant, Parel, Tanzaniet, Topaas, Saffier, Kwarts, Koraal en metaalcoating bij Mystic Topaz.
HPHTHigh Pressure High Temperature / onder hoge druk verhit
 Verhitting onder hoge druk kan zijn toegepast bij: Diamant.
 Andere codes die gebruikt worden zijn verder nog:
AAssembled, samengesteld uit twee of meer materialen (natuurlijk en/of manmade)
ReReconstituted / reconstructed, samengesteld uit brokjes, samengebonden met hars, lijm etc. Hardheidsschaal van Moh's
Hardheidsschaal van Mohs geeft de relatieve hardheid van een mineraal aan. De schaal werd in 1822 ontwikkeld door de mineraloog Friedrich Mohs (Gernrode (D), 29-01-1773 - Agordo (I), 29-12-1839).

HardheidMineraalFormule
1TalkMg3Si4O10(OH)2
2GipsCaSO4·2H2O
3CalcietCaCO3
4FluorietCaF2
5ApatietCa5(PO4)3(OH-,Cl-,F-)
6OrthoklaasKAlSi3O8
7KwartsSiO2
8TopaasAl2SiO4(OH-,F-)2
9Korund (o.a. Robijn en Saffier)Al2O3
10DiamantCSlijpvormen

Kralen kunnen in diverse vormen geslepen worden. Hieronder vindt u de meest gangbare vormen:

   Briolette - druppel
  
  Asscher
  
        Baquette
  
   Cushion (kussentje)
  
     Hart
  
     Marquise (Markies)
  
   Peer
  
       Trillion
  
      Rond
  
     Vierkant - Princesse
  
     Ovaal
  
    Emerald
 


Colliers

Choker 
De Choker is een ketting die strak om de hals zit. Afhankelijk van de dikte van uw hals is de Choker meestal tot ongeveer 40 cm lang. 

Princess
De Princess is een iets langere ketting (ongeveer 45 - 50 cm, maar tot waar het precies hangt is ook weer afhankelijk van de dikte van uw hals).

Matinée
Deze ketting is weer iets langer dan de Princess en valt tot boven de borsten. Meestal wordt een collier van 50 tot 60 cm als een Matinée gezien. 

Opera
Dit is een lange ketting en kan in diverse lengtes zijn uitgevoerd, van 61 tot wel 90 cm.

Rope
Dit is een ketting die langer is dan 90-100 cm en hij hangt meestal tot op de buik (op navelhoogte). 

Long Sautoir
Dit is een ketting langer dan 120 cm.


Armbanden en enkelbanden
De dikte van uw pols / enkel is bepalend voor de grootte van de armband. Hoe groter de kralen, hoe langer de armband moet zijn om comfortabel om uw pols of enkel te zitten. Het beste is een centimeter om de pols / enkel te leggen en daar 2 cm bij op te tellen. Bij armbanden geregen op elastiek staat de maat vermeld in niet uitgerekte toestand. Deze maat is vooral van belang, om te bepalen of de armband u niet te groot is. Enkelbanden worden ook aangeboden als armbanden, maar zijn qua grootte geschikt om rond de enkel te dragen. Sellz is gespecialiseerd in grote maten armbanden

armband maten zijn:

18 cm (small)
19 cm
20 cm  (medium)
21 cm
22 cm (large)
23 cm
24 cm (extra large)
25 cm

enkelband maten zijn: 

25 cm (normal)
28 cm (large)
32 cm (extra large)
36 cm (XXL)

© 2015 - 2019 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel
Deze website maakt gebruik van cookies. Accepteren Meer informatie
Wat is een cookie? Een cookie is een klein tekstbestand dat bij je bezoek aan een website naar je computer wordt gestuurd. Zowel deze website als andere partijen kunnen cookies plaatsen. Waar worden cookies voor gebruikt? Deze website gebruikt cookies om het gebruiksgemak en de prestaties van de website te verbeteren. Met behulp van cookies zorgen we er onder andere voor dat je bij een bezoek aan onze site niet steeds dezelfde informatie ontvangt of moet invoeren. Cookies maken het surfen op de site dus een stuk prettiger. Er bestaan verschillende typen cookies. Deze website maakt gebruik van permanente cookies en sessie cookies. Permanente cookies: Hiermee kan de website speciaal op jouw voorkeuren worden ingesteld. Bijvoorbeeld om jouw toestemming tot het plaatsen van cookies te onthouden. Hierdoor hoef je niet steeds jouw voorkeuren te herhalen waardoor je tijd bespaart en gemakkelijker door de webwinkel navigeert. Permanente cookies kun je verwijderen via de instellingen van je browser. Sessie cookies: Met behulp van een sessie cookie kunnen we zien welke onderdelen van de website je met dit bezoek hebt bekeken. Wij kunnen de webwinkel daardoor zoveel mogelijk aanpassen op het surfgedrag van onze bezoekers. Deze cookies worden automatisch verwijderd zodra je jouw browser afsluit. Met welk specifiek doel plaatst deze website cookies? Deze website plaatst cookies om de volgende redenen: Winkelwagen (functionele cookie): Onthouden welke producten in je winkelmandje liggen. Zonder deze cookie kun je geen producten bestellen of in je winkelmandje plaatsen. Cookiekeuze (functionele cookie): Onthouden of je ons toestemming hebt gegeven tot het plaatsen van cookies. Google Analytics (tracking cookie): Meten hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden en hier met rapportages inzicht in proberen te verkrijgen. Google AdWords (tracking cookie): Meten we hoe je de website gebruikt en hoe je ons hebt gevonden. Deze kennis gebruiken we om onze AdWords campagnes te verbeteren. Facebook (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Facebook pagina te 'liken'. Deze button werkt door middel van code die van Facebook zelf afkomstig is. Twitter (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze Twitter pagina te volgen. Deze button werkt door middel van code die van Twitter zelf afkomstig is. AddThis (Social Media cookie): Met deze cookie is het mogelijk om onze content te delen via Facebook, Twitter, Hyves en diverse andere social media websites. Affiliate marketing (marketing cookies): Deze cookies gebruiken wij om partnersites (affiliates, zoals Daisycon, TradeTracker en Cleafs) te belonen voor hun bijdrage aan de verkoop. Review sites (marketing cookies): Wij worden graag door klanten beoordeeld. Hiervoor gebruiken we een review site zoals The Feedback Company. Deze plaatst cookies voor een juiste werking. Hoe kan ik cookies beheren of verwijderen? Meestal kunnen cookies worden beheerd, bewerkt en verwijderd via je browser. Meer informatie over het in- en uitschakelen en het verwijderen van cookies kan je vinden in de instructies en/of met behulp van de Help-functie van jouw browser.