Introductie bij Sellz edelsteen kralen en sieraden
 


Van harte welkom op onze edelsteen kralen en sieraden website! Hierbij willen we je wat edelsteen kralen betreft een klein beetje op weg helpen. Er zijn natuurlijke edelstenen en synthetische edelstenen, welke laatste chemisch niet van natuurlijke zijn te onderscheiden, maar wel in een laboratorium zijn ontstaan en niet in de natuur. Voordeel van synthetische edelstenen is dat zij meestal egaal van vorm en mooi van kleur zijn. Edelsteen kralen worden om ze mooier te maken, meestal behandeld, zoals met hitte, straling of door te verven. Als de kralen geverfd zijn, kan dit wat kleurverschil per kraal opleveren. Gaat je voorkeur uit naar natuurlijke edelstenen, houd er dan rekening mee dat ze niet altijd mooi rond zijn. Het is onze ervaring dat er, zeker in het goedkope segment, deukjes, barstjes en krasjes etc. in kunnen zitten. Ook door het slijpen van een edelsteen kunnen onregelmatigheden ontstaan, bovendien zijn natuurlijke kralen op een snoer meestal niet allemaal van gelijke grootte. Onder edelsteen kralen vielen tot medio 1967 de Robijn, Diamant, Smaragd en de Saffier. Alle andere edelsteen kralen werden vroeger 'half edelsteen' genoemd. Nu noemen we ze echter allemaal 'edelsteen kralen'.

Al de kralen die wij verkopen staan in onze online webwinkel vermeld. We hebben onder meer Agaat, Amazoniet, Amethist, Aquamarijn, Aventurijn, Barnsteen, Bergkristal, Blauwe Chalcedoon, Bronziet, Carneool, Citrien, Goudsteen, Chrysocolla, Chrysopraas, Fluoriet, Jade, Jaspis, Kyaniet, Kwarts, Lapis Lazuli, Lava, Maansteen, Magnesiet, Obsidiaan, Opaal, Pyriet, Rhodochrosiet, Rookkwarts, Rozekwarts, Sodaliet, Tijgeroog, Toermalijn, Topaas, Turkoois, Zirkoon en Zonnesteen. 

Doe je sieraad af als je gaat douchen, want sommige edelsteen kralen kunnen niet tegen water en de staaldraad waarop de kralen zijn geregen kan, ondanks dat de staaldraad is gecoat, toch gaan roesten als deze regelmatig drijfnat wordt. RVS armbanden zijn geregen op RVS metaal draad (roest niet) en de slotjes en ringetjes zijn ook van RVS. Verder raden wij aan als je gaat slapen het sieraad af te doen, want ook dan kan het eerder stuk gaan (het kan blijven haken, je kan er op gaan liggen etc.). Sommige steensoorten mogen niet in aanraking komen met parfum, bodymilk, etc. en andere steensoorten kunnen niet tegen fel zonlicht. 

Bij het artikel zelf, geven wij je alle informatie die we hebben gekregen van de edelsteen slijperij over de edelsteen kraal. Wij proberen je zoveel mogelijk informatie over edelstenen te geven, maar heb je toch een vraag, stuur dan even een mailtje. Veel winkelplezier op het edelsteen kralen en sieraden platform van Sellz!

Het Sellz team
www.sellz.nl

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel