SERAFINIET INFORMATIE - CLINOCHLOOR NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

Clinochloor is een fylosilicaat en werd in 1851 voor het eerst beschreven door de Amerikaanse geoloog en mineraloog William Phipps Blake (1826-1910). Voordat hij deze naam aan deze edelsteen gaf, was de steen bekend onder de naam Chloriet. De naam Clinochloor komt uit het Grieks clino wat schuin betekent en chloros wat groen betekent. Clinochloor is het Magnesium houdende eindlid van de Chlorietgroep, die weer een onderdeel is van Mica. Clinochloor is één van de meest voorkomende variëteiten van de Chlorietgroep. Clinochloor zelf kent ook weer meerdere subvariëteiten, waaronder de zeldzame Clinochloor variant die wordt verkocht onder de handelsnaam Serafiniet. 

De Russische mineraloog Nikolai Ivanovich Koksharov (1818–1893) directeur van het Imperial Mineralogical Society van St. Petersburg heeft rond 1892 Serafiniet voor het eerst beschreven. Serafiniet is een extreem zeldzame variëteit van Clinochloor. Serafiniet wordt alleen gevonden in Rusland. De enige enorm grote Serafiniet afzetting bevindt zich in Korshunovskoye, vlakbij Zheleznogorsk-Ilimskiy (Irkoetsk, Oost-Siberië). De naam Serafiniet komt van serafijn (gevleugelde engel), seraf komt van het Hebreeuwse saraph (stralen). De naam werd gegeven, omdat het uiterlijk van de steen doet denken aan veren van engelen vleugels. Serafiniet staat ook bekend als Chloriet Jade.  

Serafiniet geeft heel veel energie af en is een erg krachtige edelsteen. Serafiniet kan enorme veranderingen in je leven teweeg brengen. Het versterkt de intuitie en intelligentie, waardoor je van een afstand naar jezelf kan kijken en kan bepalen of je leven nog is zoals je het graag wilt of dat je een ander pad wilt gaan bewandelen. Serafiniet hoort bij het hartchakra en de sterrenbeelden Maagd en Weegschaal.

terug naar edelsteen kralen

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel