MARMER INFORMATIE - NAAM, GESCHIEDENIS, BETEKENIS EN WERKING

Calciet is het hoofdbestanddeel van Kalksteen en Marmer. Calciet kan in verschillende kleuren voorkomen. Zuiver Calciet is kleurloos/transparant (ook wit), maar door onzuiverheden (zoals Koper of Natrium) kan het grijs, blauw, violet, groen, roze, rood, oranje, geel of zwart zijn. Kalksteen bestaat voornamelijk uit Calciumcarbonaat (CaCO3) en is sedimentair gesteente dat ontstaat door de opeenhoping van resten van in zee levende organismen, zoals schelpen, ammonieten, koraal etc. In Nederland komt Kalksteen voor in de vorm van mergel in Zuid-Limburg. 

De meest voorkomende mineralen in Kalksteen zijn Calciet en Aragoniet (een vorm van Calciet), daarnaast komt er ook nog Dolomiet CaMg(CO3)2 in voor. Er is Calciet met veel en met weinig Magnesium. Dolosteen is een hoofdzakelijk uit Dolomiet bestaand gesteente. Dolomiet ontstaat door dolomitisatie, een reactie waarbij een deel van het Calcium in Calciet wordt vervangen door Magnesium, het verschil tussen Calciet en Dolomiet is dat Calciet hoofdzakelijk bestaat uit Calciumcarbonaat en Dolomiet uit Calcium-Magnesium-carbonaat. 

Ambroniet is gele Calciet en wordt ook wel Honing Calciet of Amber Calciet genoemd. De naam Calciet is afgeleid van het Latijnse woord Calx dat kalksteen betekent. Gele Calciet is een positieve steen en geeft levenskracht. Men zegt dat het een positief effect heeft op hartritmestoornissen. In Calciet zit kalk, daarom wordt aangenomen dat het goed is voor de haren, de botten, gewrichten en de nagels. Calciet is een zachte steen, maar desondanks wel geschikt om als sieraad te dragen, maar je moet er wel voorzichtig mee omgaan en het ook niet blootstellen aan water. Gele Calciet hoort bij het sterrenbeeld Steenbok. Oranje Calciet werkt bevorderend op de geestelijke en lichamelijke ontwikkeling, het heeft een positieve invloed op de stofwisseling en het immuunsysteem. 

Blauwe Calciet
Calciet blauw hoort bij de sterrenbeelden ram, tweelingen, maagd en vissen en het 5e keelchakra, het 6e 3e oog chakra.


Groene Calciet

Picasso stone is een Calciumcarbonaat (Kalksteen), verwant aan Marmer (Dolomiet), Calciet is het voornaamste bestanddeel, Picasso stone wordt ook wel Picasso Jaspis genoemd

Jaspis Tijgerhuid of Tigerskin Jasper is de handelsnaam voor een bruinbeige marmer kalksteen met donkere strepen die veroorzaakt worden door ijzeroxide, deze kralen worden ook wel Wood Lace genoemd.

Mangano Calciet bevordert vriendelijkheid en behulpzaamheid. Het hoort bij het teken Kreeft. Deze Calciet regelt het hartritme en verbetert de bloedsomloop. Het dragen van Mangano Calciet kan zorgen dat je vrede hebt met wie je bent. 

Olifanthuid Jaspis of Kalligrafiesteen of Miriamsteen is een kalksteen die gevonden wordt in India (in de Himalaya). De mooie tekening wordt gevormd door schelpen van slakken en gefossiliseerde palmbladeren. 

Riviersteen of Riverstone kralen zijn fossiele kralen die gedurende duizenden jaren gevormd zijn in rivieren, dus fossielen van rivierorganismen en schalie (onder het eigen gewicht samengeperste kleigrond) 

Witte Calciet is een Calciumcarbonaat en de meest zuivere vorm van Calciet, met vrijwel geen verontreinigingen. Het werkt in op het 7e Chakra (Kruinchakra).

terug naar edelsteen kralen

Calciet kralen, edelsteen kralen, Calciet informatie

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel