Hoeveel kralen op een snoer en hoe groot zijn de kralen

Hoeveel kralen zitten er op een snoer? 

Omdat het aantal kralen op een snoer per leverancier verschilt, hebben wij hieronder een indicatie gegeven van het aantal kralen op een snoer. Bij afwijkende kraalvormen geven wij, indien mogelijk, een indicatie van het aantal kralen op het snoer bij het product zelf.

Aantal kralen bij verkoop per heel snoer
Een heel snoer is ongeveer 35 tot 40 cm lang. Per kraalsoort verschilt het aantal kralen. Bijvoorbeeld bij de ene soort zitten er 58 kralen op een heel snoer en bij de andere soort zitten er 64 op een heel snoer bij 6 cm kralen. Je kan er dus niet zoveel van zeggen. Ook de lengte van het snoer kan per kraalsoort en per leverancier enkele cm verschillen. Om u toch enige indicatie te geven, staat hieronder het (mogelijke) aantal kralen per heel snoer:

​grootte kraal 04 mm = ongeveer 86-92 kralen 
grootte kraal 06 mm = ongeveer 58-64 kralen 
grootte kraal 08 mm = ongeveer 42-48 kralen
grootte kraal 10 mm = ongeveer 32-38 kralen
grootte kraal 12mm  = ongeveer 22-28 kralen

Aantal kralen bij verkoop per half snoer
​Halve snoeren hebben het volgende (mogelijke) aantal kralen:

grootte kraal 04 mm = ongeveer 44-47 kralen
grootte kraal 06 mm = ongeveer 29-32 kralen
grootte kraal 08 mm = ongeveer 21-24 kralen
grootte kraal 10 mm = ongeveer 16-19 kralen
grootte kraal 12 mm = ongeveer 11-14 kralen

Aantal kralen in een zakje
Bij verkoop per  set van 10 kralen, zitten er 10 kralen in een zakje.
Bij verkoop per set van 6 kralen, zitten er 6 kralen in een zakje.
Bij verkoop per set van 3 kralen, zitten er 3 kralen in een zakje.
Bij verkoop per set van 2 kralen, zitten er 2 kralen in een zakje.
Bij verkoop per kraal zit er 1 kraal in het zakje.

Let op: als u het product in veelvoud koopt, zitten er zoveel kralen in het zakje als u heeft gekocht en als u 1 kraal per soort bestelt, kunnen er meerdere soorten in het zakje zitten.

Hoe groot zijn de kralen?

We verkopen de standaard maten 4, 6, 8, 10 en 12 mm. Wij kopen ook alleen deze maten in, maar soms komt het voor dat kralen toch iets groter of iets kleiner blijken te zijn. Het is onbegonnen werk om alle kralen op de snoeren na te meten, maar als het echt opvalt dat kralen kleiner of groter zijn dan de gangbare maat, dan zetten wij het er expliciet bij, dan noemen we het bijvoorbeeld 5 mm of 7 mm, maar zelfs dan kan het voorkomen dat kralen op één snoer onderling toch iets afwijkend in maat zijn. De kans dat dit voorkomt is vooral aanwezig bij handgeslepen natuurlijke kralen. Machinaal geslepen kralen zijn al vaker meer gelijk op 1 snoer en synthetische kralen zijn nog vaker gelijkmatig van grootte. We doen ons best om eerlijke informatie te geven op de site, maar aangezien wij vooral veel natuurlijke kralen verkopen, is het erg lastig om exact de maat te garanderen. 

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel