Maat van sieraden 


Maat van halssnoeren en colliers 

Choker 
De Choker is een ketting die strak om de hals zit. Afhankelijk van de dikte van uw hals is de Choker meestal tot ongeveer 40 cm lang. 

Princess
De Princess is een iets langere ketting (ongeveer 45 - 50 cm, maar tot waar het precies hangt is ook weer afhankelijk van de dikte van uw hals).

Matinée
Deze ketting is weer iets langer dan de Princess en valt tot boven de borsten. Meestal wordt een collier van 50 tot 60 cm als een Matinée gezien. 

Opera
Dit is een lange ketting en kan in diverse lengtes zijn uitgevoerd, van 61 tot wel 90 cm.

Rope
Dit is een ketting die langer is dan 90-100 cm en hij hangt meestal tot op de buik (op navelhoogte). 

Long Sautoir
Dit is een ketting langer dan 120 cm.


Maat van armbanden en enkelbanden

De dikte van uw pols / enkel is bepalend voor de grootte van de armband. Hoe groter de kralen, hoe langer de armband moet zijn om comfortabel om uw pols of enkel te zitten. Het beste is een centimeter om de pols / enkel te leggen en daar 2 cm bij op te tellen. Bij armbanden geregen op elastiek staat de maat vermeld in niet uitgerekte toestand. Deze maat is vooral van belang, om te bepalen of de armband u niet te groot is. Enkelbanden worden ook aangeboden als armbanden, maar zijn qua grootte geschikt om rond de enkel te dragen. Sellz is gespecialiseerd in grote maten armbanden

Dames armband maten zijn:
16 cm (extra small)
17 cm
18 cm (small)
19 cm
20 cm  (medium)
21 cm
22 cm (large)
23 cm
24 cm (extra large)
25 cm

Heren armband maten zijn:
19 cm (extra small)
20 cm
21 cm (medium)
22 cm
23 cm (large)
24 cm (extra large)
25 cm (extra extra large)

Enkelband maten zijn: 

25 cm (normal)
28 cm (large)
32 cm (extra large)
36 cm (XXL)


Maat van briolettes en pampels

Bij Briolettes en Pampels staat de maat 'ongeveer' aangegeven. Omdat deze kralen met de hand worden geslepen en iedere kraal uniek is, kunnen de maten iets van elkaar afwijken. Gebruik voor het rijgen draad van 0.38 mm. Bij sets van briolettes en/of pampels staat de set op de foto. Van iedere set is er meestal maar 1 beschikbaar. Als er meerdere sets beschikbaar zijn, is er 1 set gefotografeerd en kan de set die u ontvangt daarvan afwijken.Maattabel voor kralen

 

© 2015 - 2022 Edelsteen kralen en sieraden Sellz | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel